
Pande pleje - og vedligeholdelse
Pander er at finde i mange forskellige modeller, derfor kan det godt være en smule uoverskueligt at finde rundt i. Og hvordan får man egentlig mest muligt ud af sin pande?
Vi har samlet en lille liste med de vigtigste ting at huske på for at give din pande en lidt længere levetid.
Vi anbefaler at man varmer sin pande stille og roligt op. Start med at stille den på middelvarme og kom først fedtstof på, når panden er varm.
Sørg for at komme noget på panden når den er blevet rigtig varm. Hvis panden står for længe og bare varmer, kan man brænde den belægning panden har af.
Det kan fx. være en keramiske belægning som DEN HER EVA TRIO stegepande, på 28 cm har. Det kan også være en slip let belægning som DEN HER JAMIE OLIVEr pande på 24 cm.
Når du har brugt din pande og er færdig skal den vaskes af. De fleste pander kan godt tåle en tur i opvaskemaskinen, men det anbefaler vi ikke. Selv om den kan tåle det formindsker det pandens levetid.
Husk på at pander også kan slå sig! Det sker, hvis du kommer den ind under den kolde hane, når panden er varm. Derfor anbefaler vi at du altid skal lade den stå og køle af, inden du kommer vand på.
Hvis det skulle ske, at der er blevet brændt noget fast på panden, kan du med fordel komme en opvasketabs sammen med vand på panden og lad den stå i blød. Det trick gælder dog ikke en støbejernspande. Den må du aldrig komme sæbe på!
Derudover skal du huske, at hvis du har en rustfri pande frem for en panden med belægning, skal du altid bruge mere fedtstof når du laver mad. Det kunne være sådan er som DEN HER, FRA TEFAL i rustfrit stål.