Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Saft og syltning
Køkken

Saft og syltning

Nu er det blevet sommer både på kalenderen og i vejret! Hvis du går med tanker om at sylte, lave noget saft eller bare mangler lidt inspiration til en sommerdrik - så får du lige et par ekstra ideer med på vejen.

Her hos os er vi store fans af LE PARFAIT GLASSENE. De kan nemlig bruges til alt og de er lavet i genbrugsglas! Udover de brander de sig selv på, at glasset ikke går i stykke. Så det er en god investering med et par af dem.

Le Parfait glassene er også super til at opbevarer madrester i. Da de er i glas, er der ingen chance for, at de indeholder BPA eller andet som er i plastik.

De kommer i en helt masse størrelser, så der er til både de store og små rester - også er de nemme at stable i køleskabet ;)

Glassene holder tæt, så du kan roligt tage rester med i tasken dagen efter.

 

De er super at syltede ting og sager i, have mel, sukker osv. i og patentflaskerne kan holde på din hyldeblomst drik eller rabarber saft. Også er de altså også super fine, til at servere forskellige lækre kolde drinks i!

Det gode ved at sylte ting selv er at man ved hvad der er i. Man ved fx. om det er økologisk eller ej.

Syltede rødløg er en klassiker og den hører hjemme i ethvert køkken. Derfor er her lige en opskrift på et glas.

Du skal bruge:
1 LE PARFAIT GELEGLAS 0,74 L.
4 rødløg
4 dl æblecidereddike
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk peber

Løgene skal skæres i tynde skiver og derefter kommer du dem i glasset, som du lige har skoldet. Vand, eddike, sukker og peber koges op i en gryde - indtil sukkeret er smeltet. Derefter hælder du eddike blandingen over løgene og lukker låget. De skal nu bare stilles på køl.
De kan holde sig i ca. 4 uger.

Hvis du er mere til de søde, er der her en opskrift på rabarbersirup:

Du skal bruge:
1 Le Parfait patentflaske på 0,5 L.
1 géléstativ
3 dl vand
100 g sukker
200 g rabarber
1 tsk vaniljepulver

Kom vand og rabarber i en gryde og kog det op. Lad det simre i ca 20 minutters tid. Når det har kogt og simret skal saften sigtes.

Kom derefter saften tilbage i en gryde med sukker og vanilje. Lad siruppen koge i 20 minutter, uden låg på. Det er helt normalt hvis det er en del flydende, det bliver tykt når det køler af.

Til sidst skal det hældes over på patentflasken, som er ren og skoldet.

Se hele vores udvalg af lækre sylteglas i alle størrelser lige HER!

Se flere indlæg

Flyverust
Flyverust

Flyverust

Flyverust er de rustpletter, som kan komme på bestikket, efter det har været en tur i opvaskemaskinen. Det er højst sandsynligt at dit bestik er rustfrit, men det kan alligevel godt få flyverust. F...

Læs mere
Pande pleje - og vedligeholdelse
Køkken

Pande pleje - og vedligeholdelse

Pander er at finde i mange forskellige modeller, derfor kan det godt være en smule uoverskueligt at finde rundt i. Og hvordan får man egentlig mest muligt ud af sin pande? Vi har samlet en lille li...

Læs mere