Brownie i støbejernspande
Vidste du at, du kan bruge dine støbejernsgryder - og pander til andet end at lave simreretter i? Har du hørt om grydebrød? Så bager man et brød i sin støbejernsgryde, og vi kan godt love dig for at det bliver lækkert! Eller at bage en kage i støbejernspanden. Det gjorde vi her den anden dag, og det er den bedste brownie der nogensinde er blevt bagt! Så hvis du aldrig har bagt i en støbejernspande før, kan vi kun alle sammen sige til dig, at du skal virkelig gøre dig selv den tjeneste at komme i gang med det lige med det samme
Hvis du ikke allerede har en, kan du hurtigt skynde dig ind og bestille en. Eva Trio har en pande på 28 cm. i støbejern som er perfekt til kagen.
Eller hvis du hellere vil i gang med et brød, vil vi helt klart anbefale den her støbejernsgryde fra Eva Trio på 8 liter.
En af de gode ting ved at bage i en støbejernspande er at kagen “bages færdig” når den er kommet ud af ovnen, hvilket giver den en lækker sprød top men også en virkelig lækker, perfekt klæbrig midte.
Her er den opskrift vi fulgte på brownie:
Du skal bruge en støbejernspande på 28 cm, en vægt, et målebæger og en røreske.
225 g. smør
225 g. sukker
170 g. brun farin
4 æg
2 tsk. vanilje ekstrakt
140 g. mel
115 g. kakaopulver
1 tsk. salt
170 g. chokoladeknapper
70 g. valnødder
Fremgangsmåde:
Placer panden på komfuret og smelt smørret, fjern panden lige så snart smørret er smeltet. Kom sukker og brun farin i under omrøring. Sørg for at panden ikke er for varm og rør æggene i sammen med vanilje ekstrakten. Vend mel, kakao og salt i panden til dejen er klæbrig og ensartet. Vend chokoladeknapperne og valnødderne i dejen. Kom evt. chokoladeknapper og valnødder på toppen af kagen. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 25-30 min.
Vent med at skære i kagen til den er helt kold, en brownie sætter sig nemlig når den bliver kold. Og ved at bage i en støbejernspande “bages kagen” videre indtil panden er kold.