Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Bagning på bagestål
Bagning

Bagning på bagestål

Bagning er blevet et helt fænomen her under corona nedlukningen, også hjemme hos mange af os. Vi er et par stykker der har købt et bagestål og det giver simpelthen de lækreste, luftigste og sprødeste boller.

Når man bager med bagestål, sikre man sig en perfekt varmegennemstrømning fra bunden og op gennem brødet eller bollerne. Det er også perfekt til at lave pizza eller pitabrød på.

Når du bager med bagestål skal du være opmærksom på, at det tager lidt tid at varme det op. Kom bagestålet på en bageplade på anden nederste rille i ovnen, og sæt ovnen på 250 grader varmluft. Det tager ca. 30-45 min før ovnen og bagestålet er gennemvarm, og klar til brug.

Her er en af de opskrift der er blevet brugt flittigt. Da dejen skal hæve tage det to dage. Så kan du lave dejen klar om aftenen, også kan du bage nybagte boller om morgenen.

Surdejsboller:
10g. gær
100g. surdej
550g. lunt vand
20g. salt
10g. rørsukker
150g. majsmel
150g. fuldkorns durum mel
150g. grahamsmel
300g. hvedemel

Sådan gør du:
Dag 1
Rør gær, vand og surdej sammen. Tilsæt salt, sukker, al melet og rør det godt sammen. Dejen skal være klistret og æltes så det danner gluten, altså når du kan strække i dejen uden dden knækker. Dejen skal i en lukket beholder, som er smurt med madolie. Lad den stå og koldhæve natten over på køl.

Dag 2
Tænd ovnen på 250ºC varmluft og lad ovnen blive helt gennemvarm. Her skal du huske at lægge ekstra tid oven i, så bagestålet kan blive helt gennemvarmt.

Drys med mel på bordet og vend dejen ud på det. Der kan evt. drysses med sesam, havregryn eller birkes. Skær dejen ud i små stykker af ca. 100g. hver og læg på bagestenen. Bollerne skal bages i ca. 16 min, til de er gyldne og har fået en sprød overflade.

Når du tager dem ud, så husk at bagestålet er meget varmt!

Se flere indlæg

Grydebrød
Bagning

Grydebrød

Vidste du at, du kan bruge din støbejernsgryde til andet end at lave simreretter i? Vi har bagt et brød i en støbejernsgryde og det blev over alle forventninger! Det er også kendt som grydebrød. D...

Læs mere
Brownie i støbejernspande
Bagning

Brownie i støbejernspande

Vidste du at, du kan bruge dine støbejernsgryder - og pander til andet end at lave simreretter i? Har du hørt om grydebrød? Så bager man et brød i sin støbejernsgryde, og vi kan godt love dig for a...

Læs mere