Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Valentines dag
Bagning

Valentines dag

Så er den 14 februar lige om hjørnet - også kendt som valentinsdag.

Hvis du har lyst til at forkæle din valentines date, lidt udover det sædvanlige kan du evt. prøve kræfter af med nogle hjemmelavede fyldte chokolader.

Det eneste der kræver, af dig er: et vandbad, et termometer, en spatel, en chokoladeform, det fyld du gerne vil have i og selvfølgelig chokolade.

Vi har brugt en chokoladeform, med plads til 21 fyldte chokolader i form af et hjerte. Du kan finde den HER sammen med en masse andre chokoladeforme.

Vi har fundet en opskrift til at lave fyldte chokolader:

Ingredienser:
170 gram mørk chokolade (200 gram hvis du vil lave solid chokolade)
30 gram fløde
5 gram smør
5 gram sukker
45 gram hakket chokolade
Evt. 20 gram hakkede nødder

Fremgangsmåde:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i mikroovnen, få sekunder af gangen, eller over et vandbad. 

Hvis det skal være solid chokolade, hældes chokoladen i formen, og formen bankes let mod bordpladen, for at fjerne eventuelle lufthuller. 

Hvis du vil lave fyldte chokolader, skal den smeltede chokolade pensles i formen og lad den størkne i køleskabet. 

Fyldet:
Varm 30 gram fløde, 5 gram sukker med 5 gram smør. Tag det af varmen og tilsæt 45 gram hakket chokolade og evt. 20 gram hakkede nødder. Fyld det i de størknede skaller. Lad det stivne i køleskabet igen. Sørg for at bunden også kan pensles med chokolade, for at lukke de fyldte chokolader af.  

Temperer chokolade:
Chokoladen bør smeltes i mikroovnen, så den ikke bliver udsat for vanddamp. 

Den skal smeltes ved en bestemt temperatur og derefter nedkøles til en anden bestemt temperatur, for at kunne give den rette effekt og ikke smelte når man tager den op. 

Del den ønskede mængde chokolade på i to portioner, hvor den ene udgør ⅔ af chokoladen, den anden ⅓ del. 

Kom den store portion i mikroovnen i 30 sekunder. Rør rundt i den og smelt den i  yderligere 20 sekunder. Rør rundt i den igen. Smelt den nu i et 5-10 sekunders intervaller med omrøring i mellem. Gør det indtil chokoladen når en temperatur mellem 45-50 grader (måles med et sukkertermometer). Det er meget VIGTIGT at chokoladen ikke overstiger 50 grader ! Hvis dette sker er du nødt til at vente til chokoladen er helt stivnet før den kan bruges igen. Det er derfor lettere at starte forfra med en ny chokolade. 

Når chokoladen har en temperatur mellem 45-50 grader, fjerner du skålen fra mikroovnen og rør den resterende mængde usmeltede chokolade i, en håndfuld af gangen. Tjek chokoladens temperatur efter hver håndfuld er rørt ud. Gentag denne proces indtil chokoladen når den rigtige temperatur, nemlig 30-32 grader. Nu har du en tempereret chokolade, klar til brug. 

Sluttemperatur for chokolade:
Mørk chokolade: 30-32 grader.
Lys chokolade: 28-32 grader.
Hvid chokolade: 27-31 grader.

Chokoladen skal helst opbevares ved 16-20 grader, dvs ikke i køleskabet!

Rigtig god fornøjelse!

Se flere indlæg

Affaldssortering
Affaldssortering

Affaldssortering

Har du hørt om www.nemaffaldsservice.kk.dk? Det er en hjemmeside hvor man kan slå op, hvis man ikke ved hvordan man skal sortere en ting, der skal smides ud. Hvis du fx. er i tvivl om hvordan du af...

Læs mere