Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Pandekage dag!
Bagning

Pandekage dag!

Ja international pandekage dag! Og du skal sikkert bare i gang med at bage pandekager. Men vent nu lige lidt - du skal da lige have en god baggrundshistorie med. Så kan du brilliere på arbejde, i skolen eller til fritidsaktiviteterne med facts om hvorfor vi egentlig har (noget så lækkert) som en pandekagedag!

Tirsdagen efter fastelavn er troligt blevet pandekagedag. I gamle dage var fastelavn en faste for kristne. Man fastede derfor 40 dage frem til påske. Fasten gik ud på, at man ikke måtte spise æg, mælk, sukker / søde sager eller hvedemel. Dagen er også kaldet “Hvide tirsdag” i Danmark, fordi de fleste forbudte råvarer var hvide.

Derfor skulle man naturligvis rydde ud i skabet, så råvarerne ikke blev for gamle. Det startede med, at man lavede hvidt brød ud af de råvarer der ikke kunne holde sig over fasten. Det er så senere blev til pandekager. Og heldigvis for det. Nu har vi nemlig alle en rigtig god undskyldning for at få lavet et par pandekager og komme vores absolut yndlingsfyld ind i pandekagen og/eller topping på !

Alt du nu skal bruge for at gå i gang er :

  • En god stor skål fx. en 4 LITERS SKÅL.
  • Et målebæger, vi har både DECILITER MÅL og MÅLEKANDER.
  • En vægt. Det kunne være denne her fra OBH.
  • Et piskeris, der findes det her smarte PISKERIS FRA EVA TRIO. Formen på piskeriset gør at dejen ikke klumper sig sammen inde i midte, som det kan ske med et ballonpiskeris. Udover det er piskeriset godt til at nå ud i “de runde hjørner” i både skåle og gryder.

Hvis du er mere til det KLASSISKE PISKERIS, har vi et rigtigt godt et fra OXO. - En pande. Vi anbefaler en PANDEKAGEPANDE FRA TEFAL. Panden har en høj kant og en virkelig god slip let belægning, som gør pandekagen lettere slipper på panden. Udover det har den varmespot som indikere når panden har den helt rette temperatur.

Så skal du til sidst huske en pallet.

Her får du lige foræret verdens bedste pandekageopskrift - i hvert fald hvis både vi og Rasmus Klump skulle have noget at sige.
125 g. hvedemel
2,5 dl mælk
1 æg
1 drys salt
og godt med vaniljesukker

Tips og tricks med på vejen til en perfekt pandekage :
Hvis du kommer dejen på køl minimum en halv times tid inden du skal bruge dejen, så bliver pandekagerne ekstra gode ! Vent med at flippe den til dejen på oversiden er helt gennembagt (altså så den ikke er flydende).

Kom alle de tørre ingredienser i først og bagefter de våde. På den måde undgår du at dejen klumper. Hvis du er en heldig ejer af en TEFAL SNACK COLLECTION, kan du købe PANDEKAGE PLADERNE til og lave dem inde ved bordet sammen med familien!

Hvis du vil have et godt tip kan du lave pandekagedejen i en BLENDER. Det er super nemt, hurtigt, effektivt og mindre opvask. Alt du skal gøre er at komme de våde ingredienser i blenderen først, så de tørre og så bare blende til dejen er helt jævn og flydende. Så nemt kan det laves!

Så er der ikke andet at sige herfra end rigtig god bagning !

Se flere indlæg

Gør det selv jul
Bolig

Gør det selv jul

Kender du det når man ikke kan finde en gave der virker hjertelig nok. Frygt ej, her hos Valby Isenkram har vi en masse ideer til forskellige personlige og hjemmelavede gaver. Hvem kan ikke lide, b...

Læs mere
Til brudeparret
Bolig

Til brudeparret

"Til Brudeparret" og det er altså ikke kun, hvis du skal giftes, at du skal læse med her. Der er også gave-ideer til gæsterne og bryllups traditioner, du måske lige skal have læst op på inden feste...

Læs mere